fredag 21 januari 2011

WebCoast - Ny mötesplats om kommunikation på Internet

Nu händer det massor! Helgen den 18-20 mars 2011 kommer WebCoast att gå av stapeln i Göteborg! En hel helg fylld kring intresset för kommunikation på internet.
---
När man har saknat något lagom länge då får man kavla upp ärmarna och göra det själv. Ja, så resonerade jag i höstas. Det jag saknade var en mötesplats, en helg med massor av fantastiska möten. Inspirationen kommer från SSWC, GeekGirlMeetup och WordCamp. Event, konferenser - ja, mötesplatser där människor träffas för att de har ett gemensamt intresse som de vill prata med andra om.
---
Förutom alla trevliga människor och all kanonfin kunskap har jag tagit till mitt hjärta den öppna attityden mellan deltagarna. Det har varit härligt att vara där och tråkigt att vara därifrån. Därför funderade jag ett tag innan jag skrev följande på Twitter 3 november 2010.
---
Min tanke var att om några vill göra ett webbevent så gör vi det tillsammans. Om ingen är intresserad, ja, då ska vi inte göra något event. För då finns det inget intresse.

Intresset fanns och det sprakade till i flödet av meddelanden! Med engagerade människor jobbar vi fram allt som behövs för en riktigt bra helg. Häftigt och roligt! Jag kommer att skriva mer om processen men inskränker i detta inlägg till att säga. Jodå, här händer massor! Vi samlades, startade arbetsgrupper och har haft namntävling, logotyptävling (Grattis Julia!) och har bokat Lindholmen Science Park. Här på bilden ser man oss arbeta fram formen för sponsring.

Inatt öppnar vi biljettförsäljningen! Ses vi?


Innehållet på WebCoast skapas av deltagarna, formen vi har valt är en unconference.
Så fundera du med på att om ämnet är kommunikation på Internet

•Vad vill du berätta om till andra?

•Vad vill du lyssna på och få veta mer om?
---
Jag hoppas att vi ses på WebCoast som vi hoppas kommer att bli en årlig tradition i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar