lördag 7 mars 2009

Inför kvinnans dag 8 mars


Ja, kommunikationen i media rapporterar mestadels om kunglig förlovning blandat med massvarsel just nu. Men nu ska vi titta åt ett annat håll:

I morgon den 8 mars är det den internationella kvinnodagen. Varje år lyfts kvinnofrågor i media, särskilt på en dag. Vi tittar på vad skrivs om och med kvinnor, kommunikation och utveckling i fokus, högt, lågt, djupt och ytligt-ja som livet, så häng med! Är förresten kvinnor sociala genier?
.
Cecilia Wagner på Veckans Affärer (VA.se) skriver i Kvinnor & Maktbloggen om att Sverige rasat ner på den internationella jämställdhetslistan. Hon menar att resten av världen kommer i kapp oss och att:
Utan viljan kommer inget att hända. Tiden kommer inte att lösa jämställdhetsproblemen i näringslivet av den enkla anledningen att i Sverige står tiden stilla.
.
Finanskvinnan undrar om lyxmat i sin blogg som annars mest handlar om ekonomi.
.
Skillnaderna mellan löner för kvinnor och män är stora, hur minska den? Forskaren Una Gustafsson har ett annorlunda tips för högre lön: trevlighet! Läs här!
.
Hoppgivande nyheter! Enligt forskaren Naila Kabeer beror pågående kris på systemens svagheter och dessa system kan förändras på strukturellt plan på sätt som kan gynna människor långsiktigt:
Den finansiella krisen med efterföljande ekonomisk nedgång blir ett bakslag för jämställdheten i världen. Men inget ont som inte har något gott med sig.
– När strukturerna ska byggas upp igen kommer förhoppningsvis fler kvinnor att få plats i toppen. Då skulle vi kunna få en annan typ av kapitalism. En omtänksam kapitalism, säger Naila Kabeer
skriver Dagens Nyheter (DN.se).
.
Sveriges mäktigaste kvinna håller med, läs mer om Ingrid Bonde i CSR i praktiken!
.
Kvalitetsmagasinet lyfter fram att 7 av 10 kvinnor som arbetar som chefer har svårt att koppla av jobbet på fritiden. Viktigt ämne om än inte helt ny artikel. Läsvärt om Kvinnors hälsa och Hälsotips från Cosmopolitan här!
.
Andrea Jowell Svensson på PR-byrån Vidunderlig, har styrelseerfarenhet. Hon bloggar om företagande och hon menar att vi inte kan vänta utan ändrar uppfattning: för kvotering.
.
blir den sjätte kvinnan att ta plats bland de nuvarande aderton och den åttonde kvinnan genom tiderna att väljas in i Svenska Akademien.
.
Om du också vill vara prinsessa så blir du extra vacker med en unik tiara från Linda på Smyckorama! Min vän Anders undrar i sin blogg vilken dag som är mansdagen och hämtar berättelser från historien om kvinnan. På bilden ser ni mig med en annan nära och kär vän Carina som utvecklar sitt hållbara företag Inspirationsbyrån, hon var ute med ett Clean Tech-företag och guidade dem i Göteborg.
.
Driftig.nu skapad av Sofia och Frida är mestadels kvinnor och några män i full aktivitet om företagande likaså på Nuteks portal Ambassaden där det bloggas för fullt om och av företagande kvinnor.
.
I Entreprenörsjaktens blogg undrar Gustaf om hur deltagarna ska väljas då kvinnorna har skrivit mer, följt instruktionerna och så vidare. Han vill ha hjälp!
.
Smått och gott: Etikett-tips för firmafester i min matblogg och blandat intressant utbud bland pressreleaserna om kvinnodagen på Newsdesk.
.
Vill du veta mer om och av kvinnor? Om något helt annat som Självhjälp i Gbg , konflikter på jobbet eller Entreprenörsbloggar hos Disruptive? Ska vi överhuvudtaget ha kvar kvinnodagen?
.
Kommentera gärna! :-) Har du tillgång till GP kan du kolla om du ser mig i den imorgon.
.
Skön helg önskar Maria på MIKU
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar