tisdag 16 december 2008

Tips för julglädje på ditt sätt del 2


Trivs i jul med släkt och vänner!

Många saker i omgivningen och inuti oss själva påverkar vår trivsel i jul. Coachen Maria på MIKU ger här några tips för en mer trivsam julhelg med släkt och vänner.

Tid. Påverkar tidpunkten vårt sätt att kommunicera kan man undra. I så fall hur då? Jo, det som särskiljer julen från övrig tid på året är att det finns många förväntningar kring hur det ska vara på jul. Mycket känslor är inblandade. På gott och ont.

Krav. Man kan uppleva ökade krav från omgivningen att vara på speciellt sätt just för att det är december. Kanske glad och givmild, älska glögg och gemenskap, när man mest känner för att vara ifred. Det kan ju vara tvärtom också. När en del berättar om alla dessa glöggkvällar och julbord som de knappt hinner gå på, så är andra inte bjudna. Vårt förslag är att tänka på det lite mer medvetet, fixa lite julmys tillsammans i enkelhet. Att elda i tv´n är ett sätt, som en man tipsar om för go´ julstämning. Ja, självklart inte bokstavligt, utan med en bras- dvd som kan spraka eller spela upp julmusik.

Läs hela artikeln!

http://intressant.se/intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar